recept: Sajtos-zöldséges spagetti, Kifőzde
Sajtos-zöldséges spagetti
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg mindenféle zöldség:
- kockára vágott sárgarépa
- 1 cm-es zöldbab
- zöldborsó
- kockára vágott karalábé
- kukorica stb.

30 dkg spagetti
20 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj, 2 dl tejföl, só




A zöldséget kevés sós vízben meg kell főzni. Ha kész, szűrd le, a levét tedd félre, a zöldséget pedig tedd bele egy vajjal kikent tűzálló tálba.
A zöldség főzőlevéből kétszer annyit forralj meg, mint amennyi a tészta térfogata és abban főzd meg a tésztát, fedő alatt, gyakran kevergetve. A tészta fel fogja szívni a zöldséglevet és csodálatos íze lesz. Nem szabad teljesen megfőzni a tésztát, ha elvágod, belül egy nagyon vékony fehér csík maradjon!
Borítsd bele a zöldségbe az így megfőzött tésztát, és így forrón keverd össze az egészet a vaj, a reszelt sajt és a tejföl felével. Sózd meg ízlés szerint.
A maradék reszelt sajtot keverd össze a maradék tejföllel, és kend a tészta tetejére. Erre morzsold rá a maradék vajat, és lefedve, közepesen meleg sütőben süsd addig, amíg a teteje szép piros nem lesz.
Nagyon finom, üdítő és laktató egyszerre. Savanyúsággal is adható, a fejessaláta nagyon finom hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: fejessaláta

Forrás: Bolonyai recept, sonka nélkül, vegáknak.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.10.19. Utoljára frissítve: 2008.10.19.
Utolsó megtekintés: több, mint 2 napja (2024-05-01 13:53:34 - 2.76)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez