Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
50 dkg mindenféle zöldség: - kockára vágott sárgarépa - 1 cm-es zöldbab - zöldborsó - kockára vágott karalábé - kukorica stb. 30 dkg spagetti 20 dkg reszelt sajt 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, só |
A zöldséget kevés sós vízben meg kell főzni. Ha kész, szűrd le, a levét tedd félre, a zöldséget pedig tedd bele egy vajjal kikent tűzálló tálba. A zöldség főzőlevéből kétszer annyit forralj meg, mint amennyi a tészta térfogata és abban főzd meg a tésztát, fedő alatt, gyakran kevergetve. A tészta fel fogja szívni a zöldséglevet és csodálatos íze lesz. Nem szabad teljesen megfőzni a tésztát, ha elvágod, belül egy nagyon vékony fehér csík maradjon! Borítsd bele a zöldségbe az így megfőzött tésztát, és így forrón keverd össze az egészet a vaj, a reszelt sajt és a tejföl felével. Sózd meg ízlés szerint. A maradék reszelt sajtot keverd össze a maradék tejföllel, és kend a tészta tetejére. Erre morzsold rá a maradék vajat, és lefedve, közepesen meleg sütőben süsd addig, amíg a teteje szép piros nem lesz. Nagyon finom, üdítő és laktató egyszerre. Savanyúsággal is adható, a fejessaláta nagyon finom hozzá. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|